З орендарями приміщення “Української книги” розірвуть договір оренди

24 червня група активістів зібралася біля приміщення книгарні “Українська книга” на Центральній площі Чернівців через самовільний ремонт у приміщенні.

Люди вимагали захистити пам’ятку національного значення та припинити самовільний ремонт. Як повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, будівельні роботи, які відбуваються в приміщенні, несанкціоновані і відбуваються без жодних дозволів, повідомляє прес-служба Чернівецької міськради.

«Дозвіл департамент розвитку міської ради, з яким укладено договір на оренду приміщення, не надавав. Це пам’ятка національного значення. Відповідно мають бути погодження і в Державній архітектурній інспекції України, і в Міністерстві культури. За нашою інформацію, таких дозволів немає на проведення будь-яких робіт”, – заявив міський голова Олексій Каспрук.

За словами Олексія Каспрука, від орендарів будуть вимагати сплати штрафів і відшкодування всіх збитків. Крім того, з ними розриватимуть договір оренди приміщення. 20 червня на сесії міської ради депутати не підтримали електронну петицію Драчковської О.О. щодо збереження книгарні і культурно-мистецького центру «Українська книга».

Реклама

Залишити коментар