Українська делегація вимагає від президентки ПАРЄ відсторонитися від ведення сесії

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи вимагає від президентки ПАРЄ Лідіан Марі Паск’є відсторонитися від ведення сесії через нехтування голосуванням делегатів.

Про це повідомив Голова Постійної делегації у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

«Ми звернулися до регламентного комітета і вимагаємо від Паск‘є відсторонитися від ведення сесії через зафіксований факт нехтування голосуванням делегатів до комітетських висновків. І от зараз побачимо, як європейські принципи діють тоді, коли сильно кортить застосувати політичну доцільність», – йдеться в дописі.

Політик пояснив, що президент ПАРЄ Лідіан Марі Паск’є припустилася грубого порушення регламенту, змінивши порядок денний, коли голосування показало що не було достатньо голосів.

«У зв’язку з напругою в ПАРЄ перенесли святкування 70-річчя Ради Європи на осінь. При цьому президент ПАРЄ Лідіан Марі Паск‘є щойно припустилася грубого порушення регламенту: свавільно змінила порядок денний, коли голосування показало що не було достатньо голосів (2/3 від присутніх). Такого відвертого нахабства я не пам‘ятаю за всі 6,5 років роботи ПАРЄ», – зазначив Володимир Ар’єв.

При цьому Ар’єв вказав на порушення пані Паск’є, але вона відмовилась їх виправляти.

Реклама

Залишити коментар