У Києві суд прийняв рішення, яке дозволяє Саакашвілі балотуватись до парламенту

Печерський районний суд Києва задовольнив позов лідера партії “Рух нових сил”, екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі про встановлення факту його безперервного проживання в Україні протягом 5 років для реєстрації його кандидатом у народні депутати на позачергові вибори до Верховної Ради 21 липня 2019 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Встановити факт безперервного, на законних підставах, проживання Міхеїла Саакашвілі на території України з 23 лютого 2014 року до 6 червня 2019 року”, – йдеться в оприлюдненому судом рішення.

Дане судове рішення може бути оскаржене.

13 червня Саакашвілі заявив, що відповідає всім нормам законодавства, щоб бути депутатом Верховної Ради, зокрема, нормі про проживання в Україні протягом 5 останніх років.

“У моєму випадку є прецеденти в українському законодавстві, якщо людина відсутня в Україні з поважних обставин, а в моєму випадку це всім зрозуміло. Президент Зеленський скасував указ попереднього президента і визнав тим самим, що це було незаконно. Якщо це було незаконно, то моя відсутність теж була незаконною, а значить, поважною “, – сказав він на брифінгу.

10 червня на з’їзді “Руху нових сил” був затверджений список партії на виборах. У його першу п’ятірку увійшли лідер партії Міхеїл Саакашвілі, екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, гросмейстер з Одеси Наталія Жукова та екс-міністр економіки Володимир Лановий.

Реклама

Залишити коментар