У Норвегії на одному з островів хочуть «скасувати» час

Норвезький острів Сьоммарьой збирається позбутися концепції часу, дозволивши робити «те, що вони хочуть, і коли вони хочуть»

Громадяни «Літнього острова» (так перекладається назва з норвезької) у західній частині комуни Тромсе стверджують, що вони не відчувають часу, як більшість людей світу, повідомляє Громадське з посиланням на The Independent.

«У нас постійно денне світло, і ми живемо відповідно до цього, — каже місцевий житель Кьелл Уве Хведінг, лідер кампанії «Зона, вільна від часу». Наприклад, о другій годині ночі ви можете побачити, як діти грають у футбол, дорослі фарбують будинки або стрижуть газони, а підлітки йдуть купатися».
Хведінг передав норвезьким депутатам підписи жителів острова, щоб обговорити правовий статус скасування часу. Жителі вимагають гнучкий графік у державних установах.

«Наша мета — забезпечити повну гнучкість 24/7. Якщо ви хочете підстригти газон о 4 годині ранку, тоді зробіть це», – пояснює активіст.

На острові живуть трохи більше 300 людей, більшість зайняті у сфері туризму або рибальства. Міст на Соммарьой обвішаний годинниками – так люди, які приїжджають туди, показують, що забувають про час.

Реклама

Залишити коментар