У Чернівцях нарахували майже 8 тисяч безпритульних собак

Директор Стерилізаційного центру для тварин Артем Жук в ефірі Радіо 10 розповів про підсумки підрахунку безпритульних собак у Чернівцях, який тривав з 14 по 16 червня. 

Про це повідомляє ІА АСС.

За словами директора, активісти та волонтери розбили місто на 100 квадратів. Вдалося підрахувати собак на менш ніж 50 квадратах. Результат – більше двох з половиною тисячі безпритульних собак.

“На жаль, ми не закрили всі райони. Не вдалося підрахувати собак у районах, де промзони, сміттєзвалища. Тому приблизна кількість безпритульних собак у Чернівцях – від 7 до 8 тисяч”, – каже Артем Жук.

Озвучену статистику прокоментував у Facebook активіст Леонід Прокопчук.

“Це є закономірним результатом нав’язування антигуманної та неефективної програми ВСП (“вилов-стерилізація-повернення”) місцевими зооаферистами. Саме завдяки лоббістам ВСП собаки змушені тинятись містом, створюючи дискомфорт мешканцям. Саме “завдяки” ВСП тварини в місті взимку замерзають насмерть, а влітку подихають від жари та зневоднення. Я навіть не згадуватиму про постійний ризик загинути під колесами, спричинивши ДТП, чи небезпеку жахливої та болісної смерті від щурячої отрути, яку широко використовують в закритих промзонах, де зграї якраз найбільші.

Запам’ятайте, “вилов-стерилізація-повернення” є антигуманною шкуродерською програмою, яка розрахована лише на те, щоб змусити тварин страждати, а потім збирати з добросердних та наївних громадян гроші за лікування та перетримку. Всі розвинені та цивілізовані країни давно відмовились від подібного варварства та застосовують сучасну та гуманну програму “вилов-перетримка-адапція”, яка дозволяє собакам знайти люблячого та відповідального власника, а не пропагує викидання їх в місто напризволяще”, – пише Прокопчук.

Реклама

Залишити коментар