На Міжпарламентській асамблеї православ’я не обійшлося без скандалу за участю РФ

Посол України в Грузії Ігор Долгов на знак протесту покинув залу під час виступу президента Міжпарламентської асамблеї православ’я, російського депутата Сергія Гаврілова.

Вчора, 19 червня, у столиці Грузії – Тбілісі – відкрилося 26 засідання Міжпарламентської Асамблеї Православ’я. Засідання відбуватимуться протягом 3 днів, до 22 червня. В Асамблеї беруть участь 100 членів делегацій з 25 країн світу, пише Церкваріум.

«Я буду коментувати лише бажання ортодоксальної церкви України. Всі українці хочуть власної церкви, і те, що ми знаємо і що отримали – це жорсткий опір з боку Москви»,  ̶  заявив Ігор Долгов.

На питання, як би він оцінив той факт, що Росія є головою Міжпарламентської Асамблеї Православ’я, Посол України зазначив, що це рішення залежить від членів організації.

«Росія окупувала територію України і продовжує воювати і сьогодні. Сьогодні у нас один загиблий і четверо поранених військових. Це для нас Росія. ….Християнська релігія і церква – це мирне існування, а не окупація територій. От і все. У мене більше немає коментарів»,  ̶  заявив Ігор Долгов.

Наступний конфлікт спричинило те, що засідання Асамблеї відбувалися у Парламенті Грузії і російський депутат Сергій Гаврілов сів у крісло Голови Парламенту. Це спричинило протест опозиційних фракцій «Європейська Грузія» та «Єдиний нацрух». Своїх колег підтримали і представники парламентської більшості. Лідер правлячої фракції Арчіл Талаквадзе заявив, що росіянам не місце у Парламенті Грузії: «Ця конференція повинна бути негайно припиненою, депутати Держдуми повинні залишити Парламент і Грузію».

Сам же Гаврілов на питання журналістів, чи комфортно йому перебувати у країні, 20% якої окуповано Росією, відповів: «Ніякого дискомфорту. Я дуже щасливий. Грузія – моя Батьківщина»

Реклама

Залишити коментар