Катастрофа MH17: імена підозрюваних буде оголошено – Зеркаль

Спільна слідча група (JIT) оприлюднить імена чотирьох представників керівництва російської армії, яких підозрюють у збитті малайзійського “Боїнга” у небі над Донбасом в липні 2014 року.

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила в інтерв’ю видавництву “Інтерфакс-Україна”, що підозри першим чотирьом підозрюваним у катастрофі “Боїнга” Малайзійських авіаліній, рейс МН17, у небі над Донбасом 2014 року буде висунуто після того, як їхні імена оприлюднить Спільна слідча група (ССГ), пише Європейська правда.

“Імена буде оголошено. Буде пред’явлено підозри. Після цього має запрацювати сам Кримінальний суд Схіпгола (Схіпгол, Нідерланди), який розглядатиме цю справу. Але доки суд не встановить провину таких-то, не можна сказати, що вони є винними… Це тільки верхівка. Звісно, потім кількість людей, які причетні до цього, буде набагато більшою, ніж ці чотири людини, яких буде оголошено”, – розповіла вона.

На питання, чи йде мова про керівництво російської армії, вона відповіла ствердно, пояснивши, що здійснити передачу такого озброєння, як зенітно-ракетний комплекс “Бук”, з якого був збитий літак, “без дозволу керівництва не можна”.

Також Зеркаль розповіла, що слідчі групи Австралії та Нідерландів спільно просуваються  “у рамках своєї претензії до росіян за збиття “Боїнга” як до держави”.

“Вони провели з ними вже один раунд консультацій. І тепер вони рухаються до другого раунду консультацій залучити Росію до відповідальності, як державу”, – розповіла заступник голови МЗС України.

Реклама

Залишити коментар