Філарет заявив про намір відновити УПЦ (КП)

Патріарх Філарет вирішив скликати “помісний собор”, на якому має намір офіційно відновити діяльність Української православної церкви Київського патріархату.

Про це повідомляє Корреспондент з посиланням на ВВС у вівторок, 11 червня.

З такою заявою він виступив перед початком форуму “За Українську Православну Церкву! За Київський Патріархат!”.

“Ми скликаємо помісний собор, на якому не затвердимо рішення того собору, який був 15 грудня 2018 року. Значить, він для нас не є обов’язковим. Цим ми покажемо, що Київський патріархат був, є і буде. Собор ми скликаємо на 20 червня”, – сказав Філарет.

Він також зазначив, що Київський патріархат не приймає томос про автокефалію.

“Ми не знали зміст томосу, який нам дали. Якби ми знали зміст, то 15 грудня не голосували б за автокефалію. Тому що нам не потрібно переходити з однієї залежності в іншу”, – додав Філарет.

За даними видання, на собор Філарета з єпископів може приїхати митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, а також, можливо, ще один з єпископів з колишніх парафій УПЦ КП в Росії. Приїхати може і невелика частина священиків Київської єпархії ПЦУ, якою керує сам Філарет.

У ПЦУ цьому зібранню великого значення не надають, оскільки після 25 червня київським парафіям дозволять переходити з підпорядкування Філарета митрополита Епіфанія і у почесного патріарха зникне велика частина впливу.
Реклама

Залишити коментар