У Німеччині за вбивство 85 пацієнтів медпрацівник отримав довічне ув’язнення

У Німеччині засудили до довічного ув’язнення Нільса Гьоґеля — медпрацівника, який із 2000 по 2005 роки за допомогою препаратів вбив 85 пацієнтів.

42-річний Нільс Гьоґель отримав найсуворішу форму довічного ув’язнення, що виключає можливість дострокового звільнення після 15 років відбуття покарання, повідомляє Громадське.

Гьоґель працював у містах Дельменхорст і Ольденбург на півночі Німеччини. За допомогою препаратів Гьоґель викликав у пацієнтів зупинку серця, а потім намагався їх реанімувати.

Суддя, який виносив другий вирок, сказав, що ці злочини «за межами розуміння». У поліції вважають, що вбивств може бути понад 200, однак довести це напевно проблематично — у засудженого спостерігаються провали у пам’яті, а багато потенційних жертв піддалися кремації. Сам медпрацівник зізнався лише у 43 злочинах.

За словами психіатра, який проводив експертизу, в обвинуваченого є розлади особистості, такі як відсутність сорому, провини і співчуття, але всі вони не були настільки серйозними, щоб вбивця не відчував відповідальності за свої вчинки.

Про вбивства стало відомо у 2005 році. Викрили вбивцю випадково — один з колег побачив, як медпрацівник вводить пацієнтові сильнодійний препарат.

У перший раз Гьоґель засудили до довічно в лютому 2015-го за два вбивства і кілька замахів на пацієнтів інтенсивної терапії у лікарні Дельменхорст. Німецьке законодавство передбачає можливість для засудженого на довічне ув’язнення подати клопотання про умовно-дострокове звільнення через 15 років, проте Гьоґель цієї можливості позбавили.

читайте також

Реклама

Залишити коментар