Викритим СБУ на хабарях буковинським прикордонникам обрано запобіжний захід

Викритих СБ України на систематичному отриманні хабарів військовослужбовців Чернівецького прикордонного загону ім. генерал-хорунжого О. Пилькевича взято під варту.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

Оперативники спецслужби встановили, що троє прикордонників налагодили механізм отримання неправомірної вигоди від місцевих мешканців за безперешкодне переміщення через державний кордон поза пунктами пропуску підакцизних товарів до однієї із сусідніх країн. «Винагороду» зловмисники отримували на власні банківські картки, а також на рахунки близьких родичів. За попередньою інформацією протягом квітня-травня поточного року у такий спосіб військовослужбовці незаконно збагатилися на більше ніж сорок п`ять тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків в адміністративних приміщеннях відділів прикордонної служби «Сокиряни», «Гвіздівці» та «Селятин» правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності військових.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозри у скоєнні злочинів передбачених ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Хмельницький міськрайонний суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Триває слідство.

Операція із викриття зловмисників проводилася співробітниками підрозділу по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Управління СБ України в Чернівецькій області, спільно зі слідчими Теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Чернівецького гарнізону.

 

Реклама

Залишити коментар