На Буковині за добу зафіксували три спроби підкупу поліцейських

Правоохоронці від неправомірної вигоди відмовились. Порушникам за скоєне загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

4 червня приблизно о 1 годині ночі під час патрулювання в селищі міського типу Берегомет поліцейські ГРПП Вижницького відділення поліції отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду. Під час складання адміністративних матеріалів у правоохоронців виникла підозра, що один із водіїв перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Прибувши до Вижницької ЦРЛ, перед проходженням медичного огляду на стан сп’яніння, 27-річний житель села Лопушне запропонував поліцейським неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

3 червня о пів на другу ночі у селі Стара Жадова поліцейські ГРПП Сторожинецького відділу поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль. Під час складання адмінматеріалів та проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння, виявилося, що 31-річний водій керував автомобілем напідпитку. За непритягнення його до адміністративної відповідальності чоловік запропонував правоохоронцям хабара.

Цього ж числа приблизно о 20 годині у селі Нижні Петрівці Сторожинецького району правоохоронці ГРПП місцевого відділу поліції зупинили легковик за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів виявилося, що у кермувальника відсутнє посвідчення водія. Щоб уникнути адміністративної відповідальності 20-річний водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у іноземній валюті.

У всіх трьох випадках працівники поліції від запропонованого відмовились та одразу повідомили своє керівництво.

На місці подій слідчо-оперативні групи Вижницького та Сторожинецького ВП задокументували протиправну діяльність порушників. За спробу дати хабара окрім адміністративної їм доведеться понести ще й кримінальну відповідальність.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

 

 

Реклама

Залишити коментар