У західних областях через негоду підтоплено десятки будинків

Через дощі підтопило житлові будинки у Львівській та Івано-Франківській областях.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

29 – 30 травня на Івано-Франківщині внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу відбулося підняття рівня води в річках, внаслідок чого в зону підтоплення потрапили 53 житлові будинки, 168 дворогосподарств та 81 присадибна ділянка у 17 населених пунктах області.

Опади припинились. Рівень води в річках поступово спадає.

З початку робіт підрозділами ДСНС здійснено 180 виїздів для надання допомоги населенню, під час яких евакуйовано 90 осіб (з них 14 дітей) та 10 автомобілів, через підтоплені ділянки доріг перевезено 586 осіб (з них 63 дитини), відкачано понад 48 тис. 919 м куб. води.

30 травня здійснено 17 виїздів для відкачування води та надання допомоги населенню, під час яких евакуйовано 14 осіб (з них 2 дітей). Від ДСНС залучалось 73 чол., 10 мотопомп, 1 човен та 19 од. техніки.

Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди. На місці події працює оперативна група Управління ДСНС у Івано-Франківській області.

У Львівській області 30 травня у зв’язку з інтенсивними опадами в м. Ходорів Жидачівського р-ну стався перелив води через дамбу ставка, внаслідок чого підтоплені 2 житлові будинки, 10 дворогосподарств та 50 присадибних ділянок.

Опади припинились. Рівень води поступово спадає. Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди. Від ДСНС залучалось 4 чол. о/с, 1 од. техніки та оперативна група Головного управління.

 

Фото ukrinform.ua

Реклама

Залишити коментар