Бунт в одеській колонії почався після обіцянок провести “навчання спецназу”

Заворушення в Південній виправній колонії №51 визрівали весь останній тиждень, повідомило Думській джерело у правоохоронних органах.

«Днів п’ять тому там поранили ножем або лезом співробітника, який відповідає за тривалі побачення. Після цього побачення скасували. Крім того, були скасовані спільні прийоми їжі в їдальні. Люди почали протестувати – не тільки через це, а й через неяксіну їжу. Тоді начальник одеської кримінально-виконавчої служби Євген Ленівов пообіцяв ув’язненим «навчання» спецназу, тобто можливе масове побиття. «Навчання» були призначені на сьогодні, ось ув’язнені і вирішили їх попередити бунтом», – зазначив співрозмовник Думської.

Як уточнили в прес-центрі ГУНП Одещини, в ході заворушень постраждало четверо співробітників колонії, але загиблих немає. Згорли пожежний автомобіль, який прибув гасити матраци, та гаражний бокс.

Інформація про масову втечу ув’язнених не відповідає дійсності: спецназ затримав біля установи «групу підтримки» від одеського кримінального авторитета.

Наразі приблизно 30 бунтівників забарикадувалися і просять їх не бити. З ними ведуться переговори, зазначає видання.

Реклама

Залишити коментар