Як депутат госпітальну раду евтаназією лікував. Блог Прокопчука

Таке враження, що в Чернівцях дорадчі органи всі якісь прокляті. Дивіться самі. Громадська рада при міськраді заразилась тушками і згодом померла, так і не приходячи до тями. Рада ветеранів ж навіть не змогла обрати свого представника, причому через причини настільки безглузді, що про них соромно навіть згадувати.

Тепер настала черга госпітальної ради.

Госпітальну раду знищує депутат, який за словами його колег, має амбіції підім’яти всю медицину міста під себе.

Чому можна говорити про однозначну симптоматику знищення? Про все стає зрозуміло зі складу ради.

Отже, Михайло Яринич пропонує долучити до неї:

  1. Михайла Яринича (яка несподіванка!)
  2. Директорку департаменту ОЗ Чернівецької ОДА (так, саме ту, на якій вже нема де клеймо “корупціонерка” ставити)
  3. Віталія Смандича (помічника депутата Яринича)
  4. Олега Чорного (людину, яка фракція Яринича буде лобіювати на заміну поточного начальника управління охорони здоров’я ЧМР)
  5. Володимир Струка (зашквареного головлікаря, якого ловили п’яним за кермом і якого місто не може здихатись вже купу років)
  6. Олександра Федорука (одного з завкафів БДМУ, про якого я ніц не знаю)
  7. Галину Бовкун (заступницю начуправління ОЗ ЧМР)
  8. Наталію Гусак (єдину адекватну і доречну в раді людину зі списку, на моє глибоке переконання)

Тобто, 5/8 членів заходять під патронатом фракції Яринича. Троє з них мають настільки проблему репутацію та минуле, що навіть подавати їх на розгляд змісту не було. Це було прекрасно відомо всім, в тому числі Яриничу. Але політична впертість помножена на гіпертрофовані амбіції зробили своє, і на розгляд міськради таки попав список в форматі бочки дьогтю, підсиленої ложечкою меду.

Я навіть промовчу про те, що оригінальний список запропонованих людей суттєво відрізнявся, тому що баланс дьогтю й меду там був аналогічним, тому відмінності не суттєві.

В фіналі, як і очікувалось, міський голова накрив це все діло мідний таз вето.

Яринич на вето ображається і пише заяву з проханням виключити себе з ще не створеної ради. Ну, лишивши при цьому в раді всіх своїх людей, яких все ще більше половини від складу. Багатоходівочка-с.

Прекрасний план. Феноменальний план. Надійний, як швейцарський годинник. Зрозуміло що у цього складу все одно немає перспектив запрацювати як повноцінна рада. І байдуже, чи буде в цьому складі Яринич, чи ні. Але маховик політиканства вже запущено, і тепер депутату лишається тільки штампувати чим побільше гучних заяв, демонструючи в них себе не ініціатором розвалу ради, а жертвою підступної змови “певних політичних сил™”. Хе-хе, класика.

А місто і надалі лишатиметься без ради. В місті, в якому й так реформа медицини поставлена на довгострокову паузу через надмірні амбіції свіжоспечених депутатів.

Чи знайде місто ліки від політиканства? Чи реанімують госпітальну раду? Час покаже. Біда лиш в тім, що в випадку бездіяльності час не лікує. Час вбиває.

Леонід Прокопчук

 

Редакція ТВА не впливає на зміст

блогів і не несе відповідальності

за думку, яку висловлює автор.

Реклама

Залишити коментар