У Чернівцях правоохоронці викрили шахрайку

Представляючись директором недіючої фірми, чернівчанка ошукувала людей. 

Своїми діями шахрайка завдала потерпілим збитків на суму понад 345 тисяч гривень, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. Оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернівецькій області спільно з працівниками Чернівецького відділу поліції припинили протиправну діяльність жінки.

Із заявою про шахрайські дії до поліції звернулася група жителів Чернівців, які планували подорож на острів Балі. Заявники повідомили, що директорка однієї з місцевих туристичних фірм обманним шляхом заволоділа їхніми грошима. Отримавши від потерпілих кошти на організацію поїздки, зловмисниця так і не виконала своїх обіцянок.

На підставі отриманої заяви слідчі Чернівецького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє прес-служба, під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що діяльність вказаної турфірми припинено постановою суду ще на початку 2015 року. Однак, задля власного збагачення 32-річна засновниця компанії й надалі пропонувала громадянам послуги з організації подорожей. Обіцяючи своїм жертвам вигідні ціни, жінка входила в довіру до потерпілих.

В процесі моніторингу соціальних мереж, поліцейські відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, встановили й інших потерпілих. Наразі правопорушниця обґрунтовано підозрюється у скоєнні 11 фактів шахрайства. Працівники поліції перевіряють жінку на причетність до інших аналогічних злочинів.

Реклама

Залишити коментар