Чернівецька міська рада просить 200 мільйонів гривень державної субвенції на капітальний ремонт вулиці Хотинської

Чернівецька міська рада схвалила звернення до Верховної Ради України,  Кабінету Міністрів України,  депутатів Верховної Ради, які представляють Чернівецьку область та входять до міжфракційного об’єднання «Буковина»  щодо виділення 200 мільйонів гривень субвенції з Державного бюджету на капітальний ремонт вулиці Хотинської.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Проект рішення, який вніс міський голова Олексій  Каспрук, підтримали 29 депутатів. Чернівецька  міська рада  звертає увагу, що вулиця Хотинська ,  яка суміщається з  магістральною дорогою загального користування М-19 Ковель – Чернівці – Тереблече (має протяжність 4,9 км) та виконує функції об’їзної дороги, перебуває в аварійному стані і  терміново    потребує капітального ремонту до початку зими.

В іншому випадку в зимовий період на цій дорозі буде ускладнено сполучення  м.Чернівці з Івано-Франківською областю,  рух транзитного та громадського транспорту, що  негативно позначиться на роботі  найбільшого комунального ринку МТК «Калинівський ринок», де  щодня зайнято понад 20 тисяч підприємців та відвідувачів. Щоб не зупиняти  рух транспорту вулицею Хотинською  за кошти  субвенції  Державного бюджету  обласному бюджету у сумі 3 мільйона гривень,  наразі  виконуватиметься поточний ремонт найбільш аварійних ділянок. Однак, щорічний ямковий (поточний) ремонт цієї дороги,зважаючи на її аварійний стан,  не забезпечує задовільний проїзд транспорту, особливо в зимовий період.

Мешканці  міста Чернівці, водії неодноразово вдавалися до проведення акцій протесту з метою привернення уваги усіх гілок  влади до аварійного стану вулиці Хотинської. Наразі  за кошти міського бюджету вже замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт цієї дороги.

Зважаючи, що мова йде про забезпечення безперебійного транспортного сполучення  магістральною дорогою загального користування М-19 Ковель – Чернівці – Тереблече та важливе питання життєдіяльності міста Чернівці  міська рада просить  Уряд  та Верховну Раду виділити кошти на капітальний ремонт  вулиці Хотинської з метою його проведення до кінця цього року.

Довідково:

У  Чернівцях 7 ділянок проїжджих частин автомобільних доріг та вулиць міста загальною протяжністю 14,9 км суміщаються з дорогами загального користування. Це ділянки доріг на  основних  магістралях  міста – вулиці Хотинська, Галицький Шлях, Головна, Героїв Майдану, Сторожинецька, Рівненська, Південна – Кільцева, якими  рухається  транзитний транспорт і які з’єднують Чернівецьку область із   сусідніми областями. Зазначені автомобільні дороги передані до комунальної власності у 2007 році. З цього  часу утримання та ремонт зазначених доріг виконується за кошти міського бюджету. Останній  раз субвенція з Державного бюджету на ремонт доріг міському бюджету надавалася до 600-річчя Чернівців, яке відзначалося у 2008 році.

Реклама

Залишити коментар