Виконком – на вихід: петиція чернівчан набрала необхідну кількість голосів

Петиція щодо дострокового припинення повноваження виконкому Чернівецької міської ради, який діє всупереч волі чернівчан набрала 251 голос.

“Вимагаємо від Чернівецької міської ради негайно достроково припинити повноваження виконавчого комітету міської ради, який ігнорує основні принципи місцевого самоврядування – народовладдя, підзвітності та відповідальності перед територіальною громадою, діє всупереч законам України та волі чернівчан.
Проігнорувавши закон, Статут нашої громади, 7 членів виконавчого комітету міської ради (Василь Продан, Антоніна Бабюк, Сергій Босовик, Микола Проданюк, Олександр Ковтун, Ілля Горбатюк, Ярослав Шешур) всупереч петиції чернівчан, надали релігійній організації за копійки в оренду на 10 років для проведення релігійних обрядів та церемоній історичне приміщення в центрі міста – кінотеатр «Україна».
Не взято до уваги, що будівля кінотеатру «Україна» є пам’яткою архітектури, має своє історичне значення в культурній, багатонаціональній історії Чернівців. Не проведено громадські слухання щодо подальшої долі цього важливого об’єкту культурної спадщини нашої громади.
Проігноровано рекомендації зарубіжних та місцевих експертів, які працюють над створенням Інтегрованої концепції розвитку Чернівців та бачать майбутнє цієї будівлі як культурний громадський простір.
Ганебно попрано всі зусилля чернівчан, які працюють над концепцією створення у цій будівлі сучасного поліфункціонального культурного громадського кластеру за прикладом інших міст України та Європи.
Враховуючи, що склад цього виконавчого комітету вже не вперше приймає рішення, які суперечать закону, не враховує інтереси територіальної громади, завдає збитки майну громади, не відповідає принципам місцевого самоврядування, справедливості та добра.
ВИМАГАЄМО НЕГАЙНО ПРИПИНИТИ ПОВНОВАЖЕННЯ ЦЬОГО ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ!”, – йдеться у тексті петиції
Автор: Юрій 

Дата початку збору підписів: 

До кінця збору підписів залишилось: 

Станом на 16 год.10 хв. 21 травня петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.

Реклама

Залишити коментар