Філарет не виключає розкол у православній церкві

Почесний патріарх Православної церкви України та глава УПЦ КП Філарет допустив розкол в православній церкві і стверджує, що уповноважений скликати собор.

Про це він повідомив одному з українських телеканалів, передає УНН.

За словами глави УПЦ КП Філарета, через вкрай обмежене спілкування з предстоятелем ПЦУ Єпіфанієм “церква розділилася”.

Філарет стверджує, що після створення Православної церкви України таке спілкування відбулося не більше п’яти разів.

Філарет стверджує, що, він, як і предстоятель ПЦУ, може скликати собор. Також він повідомив, що Українська православна церква Київського патріархату існує і на даний момент.

Крім цього, стало відомо, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не приїде на вшанування пам’яті священномученика Макарія у Володимирському соборі. Про це повідомили в прес-службі ПЦУ.

“Завтра митрополит Епіфаній перебуває із давним-давно запланованим візитом у Маріуполі”, – зазначили 13 травня в прес-службі.

Раніше патріарх Київський Філарет запросив митрополита Епіфанія вшанувати пам’ять священномученика Макарія у Володимирському соборі 14 травня. Разом з тим, патріарх дорікнув главі ПЦУ, що після інтронізації Епіфаній жодного разу з ним не звершував Божественну літургію – протягом п’яти місяців.

На думку релігієзнавця, спільна служба Філарета з предстоятелем Православної церкви України неможлива, оскільки Філарет не може поступитися першим місцем у службі, яке, за правилами, належить предстоятелю Церкви.

Реклама

Залишити коментар