За кілька днів зйомок фільму “Віддана” Чернівці заробили мільйон гривень

У Чернівцях пройшли зйомки повнометражної стрічки «Віддана»  режисерки Христини Сиволап під час яких бюджет Чернівців поповнився на мільйон гривень.

Сюжет фільму заснований на романі Софії Андрухович «Фелікс Австрія», що став лауреатом багатьох літературних премій та був перекладений шістьма мовами, повідомляється на сайті Буковинська кінокомісія.

Виробництвом стрічки займається FILM.UA Production за підтримки Уряду України та Міністерства культури України. Координувала роботу команди протягом усього часу Буковинська кінокомісія.

«До Чернівців прибули сто людей знімальної групи, які оселились в місцевих готелях. Для сцен із масовкою, що знімали у Чернівецькому драмтеатрі, задіяли триста чернівчан. За чотири дні зйомок, якщо порахувати оплату роботи акторів харчування та проживання знімальної групи, казна міста поповнилась на близько мільйон гривень. Місту безперечно вигідно приймати в себе кінопродакшн такого рівня», – зазначає Володимир Килинич, виконавчий директор ГО «Буковинська кінокомісія».

На думку Володимира Клинича, місцевій владі та бізнесу слід створювати якнайкращі умови для кіновиробників.  Наприклад, знижки в готелях, транспорті, бо такий досвід є надзвичайно позитивним для Чернівців.

 

 

Реклама

Залишити коментар