Візит юриста Трампа в Україну скасовано – ЗМІ

У суботу, 11 травня, стало відомо, що візит юриста Дональда Трампа Рудольфа Джуліані до України скасовано.

В інтерв’ю американському телеканалу Fox News він повідомив, що якби поїхав, то опинився б “серед групи людей, які є ворогами президента (Дональда Трампа – Ред.), а в деяких випадках і ворогами США”, передає ВВС.

За його інформацією, новообраний президент України оточений такими людьми, в тому числі пов’язаними з корупційними схемами.

“Є велике занепокоєння, що новий президент буде оточений людьми, які буквально є ворогами президента (Трампа – Ред.)… які пов’язані з представниками національного комітету Демократичної партії і серед яких є один досить корумпований олігарх”, – додав він.

Джуліані зазначив що “два дуже достовірних джерела” переконали його у цьому під час розмови в п’ятницю.

Він запевнив, що це рішення не має нічого спільного з майбутніми президентськими виборами США у 2020 році.

“І щодо поїздки: я не збирався їхати туди, щоб підбадьорювати їх починати розслідування, в них вже є розслідування”, – каже адвокат.

Також він повідомив, що є докази тиску з боку колишнього віце-президента США Джо Байдена на президента України Петра Порошенка, а також український парламент у березні 2016 року. Згодом у відставку відправили генпрокурора Віктора Шокіна.

“Це погано пахне, факти непохитні, і в кінцевому підсумку це доведеться розслідувати”, – сказав Джуліані і додав, що для того, аби запобігти будь-яким “політичним припущенням”, він збирається відійти в сторону і просто спостерігати за ситуацією.

 

Реклама

Залишити коментар