Уряд виділив 3 мільйони гривень на поточний ремонт вулиці Хотинської

Вулиця Хотинська має загальну протяжність 4,9 км та належить до комунальної власності Чернівецької міської ради.

Державне агентство автомобільних доріг та Міністерство фінансів України погодили Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році в Чернівецькій області.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

У зазначеному переліку на поточний ремонт вулиці Хотинської передбачено 3 мільйони гривень.

Організацію та проведення поточного ремонту вул. Хотинської буде забезпечувати управління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації.

Вулиця Хотинська має загальну протяжність 4,9 км та належить до комунальної власності Чернівецької міської ради.

В межах міста вона суміщається з дорогою загального користування М -19 “Ковель-Чернівці-Тереблече”.

Загалом у Чернівцях 7 ділянок проїжджих частин автомобільних доріг та вулиць міста загальною протяжністю 14,9 км суміщаються з дорогами загального користування.

Окрім вул. Хотинської, це частина вул. Сторожинецької від вул. Рівненської до меж міста (0,75 км.), вул. Рівненська (1,35 км), частина вул. Героїв Майдану від вул. Рівненської до вул. Південно-Кільцевої (1,5 км), частина вул. Південно-Кільцевої від вул. Героїв Майдану до вул. Головної (2,25 км) , частина вул. Головної від вул. Південно-Кільцевої до меж міста (0,65 км), вул. Галицький шлях (3,5 км).

Зазначені ділянки доріг були передані до комунальної власності міста державою у 2007 році за згодою Чернівецької міської ради ( рішення 18 сесії міської ради V скликання від 12 липня 2007 року) . Таким чином, утримання та ремонт зазначених доріг виконується за кошти міського бюджету.

КП «МіськШЕП» в середині квітня ц.р. на 50% ліквідовував глибоку ямковість проїзної частини дороги з непарної сторони вул. Хотинської.

На виготовлення проектно-кошторисної документації (ПКД) для капітального ремонту вул. Хотинської за дорученням міського голови Олексія Каспрука із асигнувань, передбачених Департаменту ЖКГ на капітальний ремонт доріг у 2019 році, спрямовано 1,5 млн. грн.

Департамент житлово-комунального господарства ще навесні минулого року отримав технічні умови на капітальний ремонт вул. Хотинської від балансоутримувачів мереж – КП «МіськШЕП», «Чернівціводоканал», Чернівецького тролейбусного управління, Тресту зеленого господарства та протизсувних робіт, а також інформаційні листи про стан мереж від ПАТ «Чернівцігаз», ПАТ «Чернівціобленерго» та вимоги до організації дорожнього руху від управління патрульної поліції в Чернівецькій області.

Було також підготовлено завдання на проектування. Запити на цінову пропозицію кошторисного розрахунку на виготовлення ПКД на цей об’єкт направлено до ПВІ «Чернівціагропроект», проектного інституту «UCG urban consulting group» (Урбанпрогрес), ПВІ «НДІпроектреконструкція» та НДІ будівельного виробництва Мінрегіону України. За отриманими пропозиціями виготовлення ПКД на капітальний ремонт вул..Хотинської триватиме до 8 місяців і коштуватиме від 931 тис. грн. до 1,427 млн.грн.

Департаменту житлово-комунального господарство доручено терміново визначитися з проектною організацію та укласти угоду на проектування капітального ремонту вулиці Хотинської відповідно до вимог законодавства.

Реклама

Залишити коментар