Продан дурить чернівчан, заявляючи, що Каспрук виконує обов’язки незаконно

Продан вводить в оману чернівчан. В адмінсуді пояснили, чи законно мер виконує свої обов’язки.

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан днями заявив, що міський голова Олексій Каспрук, якого рішенням суду поновили на посаді, не має права виконувати свою роботу.

Про це він сказав в ефірі підконтрольного йому чернівецького телеканалу.

“Поки не буде розглянута апеляція, рішення суду чернівецького, першої інстанції не вступає в силу. Відповідно, Олексій Каспрук не має повноважень міського голови. Він їх виконує, але це незаконно”, – заявив Продан.

Проте, в окружному адмінсуді, судді якого визнали незаконним рішення міськради щодо дострокового припинення повноважень міського голови, пояснюють: Олексій Каспрук повернувся на роботу абсолютно законно, бо саме негайне виконання рішення і було передбачене колегією суддів.

“У відповідності до вимог статті 371 Кодексу адміністративного судочинства, рішення в частині поновлення на посаді та в частині виплати середньої заробітньої плати за місяць, підлягає до негайного виконання”, – повідомив кореспонденту ТВА заступник керівника апарату Чернівецького окружного адмінсуду Андрій Скрипничук.

Сторони мають право подати апеляцію на рішення суду першої інстанції і цим правом скористалися. А міський голова Чернівців Олексій Каспрук може бути відсторонений за окремою ухвалою суддів апеляційного суду або у випадку скасування рішення окружного адмінсуду. В іншому ж разі він зобо’язаний виконувати свої повноваження.

Реклама

Залишити коментар