Керівника чернівецького “Зелентресту” Брязкала звинувачують у махінаціях

У Чернівцях директора комунального підприємства “Трест зеленого господарства” Олександра Брязкала звинуватили у махінаціях при закупівлі саджанців лип.

Про це йдеться відео, розміщеному в YouTube-каналі “Советы зелёного миллионера”, – пише molbuk.ua.

На цьому відео керівник київської компанії “Ботанік маркет” Володимир Разумовський демонструє бельгійський розплідник, де вирощуються саджанці. За його словами, у розпліднику працює вся сім’я бізнесмена Марка.

“Ви побачили його руки – скільки ж треба “вкалувати” для того, щоб усе це заробити”, – розповів на відео Володимир.

Пізніше автор відеозапису знайомить глядачів із директором Тресту зеленого господарства Олександром Брязкалом. При цьому, бізнесмен називає посадовця “Саньком”.

“Він також виробляє в розпліднику дерева. Подивіться на його бархатні ручки! Марк, щоб заробити 18 євро, вирощує одне дерево 4 роки. Олександр лише за посадку одного дерева бере 18 євро й за 30 хвилин роботи. Марк платить своїм робочим 14 євро в годину, у той час як Олександр платить своїм робочим рівно в 10 разів менше. Марк мільйонер, а Олександр – злидар. Ви здивовані? Марк у конкурентному середовищі продає дерева у десятках країн. Олександр без всякої конкуренції продає лише одному клієнту – місту Чернівці. Олександру не треба напрягатися й конкурувати, адже в нього всі ціни затверджені з керівництвом міста. І він єдиний постачальник рослин і послуг у Чернівцях”, – говорить на відео Володимир Разумовський.

Пізніше автор відео демонструє висаджені у Чернівцях липи. Серед них, за словами Володимира, “багато травмованих і багато обрізаних”. Згодом показує партію європейських лип, які Трест зеленого господарства придбав за тендерною процедурою. Підприємець каже, що фітолабораторія провела аналізи.

“І ось Саня дуже засмучений, що він придбав у Марка дерева за тендерною процедурою удвічі дешевше, ніж він купував раніше. Ви знову здивуєтесь: “Чому?”. Річ у тому, що Саня керує Зеленбудом міста Чернівців. А в системі Зеленбуду немає здорового глузду”, – сказав Володимир.

Він додав, що Зеленбуди – це “пострадянські підприємства, у яких живе ідіотизм СССР”.

За словами підприємця, у Чернівцях цього року на посадку саджанців виділили 2,5 млн грн, а на утримання – 8 млн грн.

“Якщо Саньок не “стирить 50 процентів, він же помре з голоду. Чим він буде годувати свою сім’ю…”, – іронізує Володимир.

Пізніше автор відеоролика демонструє свою розмову з Брязкалом, під час якої посадовець звинуватив бізнесмена у поставці неякісних саджанців.

А вже згодом у телефонній розмові з Разумовським Брязкало говорить, що не буде висаджувати липи, які підприємець привіз до Чернівців з Бельгії. Окрім того, посадовець обіцяє підприємцеві “зібрати журналістів усіх каналів, і навіть центральних”.

“І хай вони дивляться якість, і все інше. Далі будемо у судовому порядку вирішувати це все. Але ми оплачувати за ці липи не будемо. Я попереджаю”, – сказав керівник Тресту зеленого господарства.

2 травня на своїй Facebook-сторінці Олександр Брязкало опублікував світлини привезених лип. За його словами, з партії із 80-ти саджанців було відбраковано понад 30.

Реклама

Залишити коментар