У Чернівцях якість ремонту доріг контролюватимуть незалежні експерти – міськрада

Чернівецька міська рада підписала Меморандум про взаєморозуміння спільно з Національним Секретаріатом Ініціативи CoST та Transparency International Україна.

Про це повідомляє прес-служба ратуші.

Меморандум передбачає запровадження пілотного проекту у дорожній галузі, зокрема висвітлення та публікації на порталі «Прозора інфраструктура» даних про проекти будівництва, реконструкції,  експлуатації, капітального,  поточного та дрібного ремонту комунальних доріг, замовником яких виступає Чернівецька міська рада.

СоST – це міжнародна ініціатива із секретаріатом в Лондоні (Великобританія), яка об’єднує представників влади, громадськості та бізнесу в 16-и країнах світу з метою забезпечення прозорості та підзвітності будівництва об’єктів інфраструктури, що здійснюється за публічні кошти, підвищення ефективності використання публічних коштів, моніторингу та зменшення ризиків неефективного управлінн, корупції під час будівництва та експлуатації інфраструктурних об’єктів.

В Україні Ініціатива CoST розпочала свою активну роботу у 2015 році за підтримки Світового банку та сприяння Уряду України.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зазначив: «Співпраця з ініціативою CoST є прекрасною можливістю зробити публічні фінанси в частині витрат на інфраструктуру прозорішими та підзвітними для громади. Чернівчани зможуть здійснювати онлайн-моніторинг інфраструктурних проектів, долучитися до громадського контролю якості виконання робіт».

Після підписання Меморандуму розпочався тренінг по моніторингу якості та закупівель дорожніх робіт. Цей захід організовано, насамперед, для громадських організацій. Під час тренінгу його учасники зможуть довідатися: хто і на яких етапах має контролювати якість доріг; які офіційні сайти є необхідними для перевірки інформації; як скласти запит на замовника, щоб отримати необхідну інформацію, а неформальну відписку;гарантійні строки для ліквідації недоліків.

Реклама

Залишити коментар