Колишній чернівчанин втретє обраний на пост спікера парламенту Ізраїлю

Колишній чернівчанин, радянський дисидент та ізраїльський міністр Юлій Едельштейн переобраний на пост спікера Кнесету і буде втретє керувати роботою законодавчої гілки влади Ізраїлю.

Про це повідомили в Єврейський общині міста Чернівці, пише molbuk.ua.

На інавгураційному засіданні Кнесету уродженця Чернівців підтримали 101 зі 120 парламентарів. За терміном перебування на посту спікера він зрівнянвся з рекордсменом Кадишем Лузом, який займав посаду десять років поспіль.

Повідомляється, що в 2021 році в Ізраїлі повинні відбутися вибори президента, і серед претендентів є також Юлій Едельштейн.

Довідка:

У Радянському Союзі Юлій Едельштейн самостійно вивчив і підпільно викладав іврит, разом з іншими євреями-відмовниками домагався дозволу на виїзд з країни, був відрахований з інституту, заарештований, три роки провів у в’язницях і сибірських колоніях, ставши “в’язнем Сіону”, за прийнятим в Ізраїлі визначенням.

Переїхавши до Ізраїлю в 1987 році, Едельштейн зайнявся громадською і політичною діяльністю: стояв біля витоків партії російськомовних репатріантів Ісраель ба-Алія, пізніше влившись у Лікуд, шість разів поспіль обирався депутатом кнесету, був віце-спікером, міністром імміграції та абсорбції. В уряді, який іде у відставку, він очолював міністерство інформації та зв’язків із діаспорою.

Реклама

Залишити коментар