В Україні почали діяти нові правила техогляду

З 1 травня в Україні почали діяти нові правила щодо проведення обов’язкового технічного контролю автотранспорту.

Зокрема оновлено формат документу, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, передає Прямий.

Тепер паперовий бланк протоколу проходження техогляду буде видаватися в комплекті зі самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації.

Власник транспортного засобу зобов’язаний закріпити таку мітку в правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішнього боку.

Це дозволить контролюючим органам швидше перевіряти, чи пройшло авто техогляд: інформацію зі самоклейної мітки радіочастотної ідентифікації зчитуватимуть з відстані за допомогою спеціального технічного устаткування.

Нововведення планове, адже Україна до 2022 року має перейти на європейські норми техогляду.

Процес обов’язкового технічного контролю транспортного засобу має проводиться з фотофіксацією, гальмівну систему, як і раніше, перевірятимуть методом стендових випробувань і загального вигляду транспортного засобу на гальмовому стенді.

Техогляд в Україні обов’язковий для вантажних автомобілів, таксі, автобусів і транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі. Крім того, техогляд мають проходити легкові авто, які використовуються в комерційних цілях. Для інших автомобілів обов’язковий техогляд скасували у 2011 році.

Реклама

Залишити коментар