Укртранснафта вимушено призупинила транзит російської нафти

Укртранснафта вимушено призупинила транзит російської нафти через нафтопровід Дружба в Європу.

Оператор Укртранснафта заявив, що українська сторона увечері 25 квітня вимушено призупинила транзит нафти з Росії нафтопроводом Дружба. Про це йдеться в повідомленні компанії в Facebook, як передає Кореспондент.

“Відповідно до умов цього договору, Укртранснафта має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам. Всі матеріальні збитки покладаються на сторону, що не дотримала виконання своїх обов’язків”, – повідомив оператор.

Відзначається, що Україна вирішила призупинити транзит російської нафти нафтопроводом Мозир-Броди через те, що на пункті здачі нафти Будковце в Словаччині відмовилися від прийому нафти, а також у зв’язку з відсутністю вільних потужностей на пункті здачі нафти Фенешлітке в Угорщині.

Уточнюється, що про час відновлення перекачування повідомлять додатково.

Раніше повідомлялося, що Гомельтранснафта Дружба (Білорусь) 26 квітня скликає в Мінську екстрені переговори керівників нафтотранспортних компаній в зв’язку з припиненням транспортування нафти на ділянці Мозир-Адамове і загрозою повної зупинки системи магістральних нафтопроводів Дружба.

Реклама

Залишити коментар