Білоруси потрапили за ґрати за постачання українських сирів у Росію

Суд у білоруському Гомелі виніс вирок групі людей, які заробляли мільйони доларів на постачанні до Росії товарів, які там підпадають під санкції та заборонені до ввезення.

Як повідомляє кореспондент BBC у Мінську Тетяна Мельничук, з моменту введення Росією продуктового ембарго на певні групи товарів у Білорусі порушили не менше 30 кримінальних справ.

Як повідомили в УВС Гомельського облвиконкому, учасники двох організованих злочинних груп засуджені до позбавлення волі на терміни від трьох до шести років, “в залежності від вини кожного”. Число засуджених при цьому не уточнюється.

Засуджені розробили та реалізували схему, за якою фрукти з Туреччини й сири з України постачали до Білорусі, де оформляли на митниці.

Після цього на товар наклеювали нові етикетки, на яких значилися білоруські виробники, тоді продукцію відправляли в великі російські товарні мережі або російським підприємцям, випливає з повідомлення.

Організатор однієї з груп з червня 2016 по березень 2017 року уклав з росіянами контракти на суму 15,5 мільйона доларів і відправив до Росії 154 партії турецьких фруктів і українських сирів.

Друга група займалася тільки сиром і встигла відправити в Росію 85 партій твердих сирів українського виробництва на суму 12 мільйонів доларів і 2 мільйони євро.

 

Реклама

Залишити коментар