В Україні сьогодні обирають Президента

В Україні в неділю, 21 квітня, розпочався другий тур виборів президента. З 8:00 до 20:00 виборці можуть віддати свої голоси за одного з двох кандидатів на посаду глави держави.
Повторне голосування на виборах 2019 року було призначено Центральною виборчою комісією на підставі результатів першого туру: тоді жоден з кандидатів не набрав абсолютної більшості голосів (понад 50%). Тому 7 квітня після оголошення офіційних результатів виборів 2019 року ЦВК оголосила про проведення повторного голосування – у третю неділю з дня голосування в першому турі (21 квітня).
До другого туру вийшли два кандидати, які набрали максимальну кількість голосів у першому турі ,- Володимир Зеленський та Петро Порошенко.
Сьогодні до участі у виборах допускаються громадяни, які досягли повнолітнього віку. Для отримання бюлетеня при собі необхідно мати паспорт або інший документ, що засвідчує особу (паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон, військовий квиток для військових).
Українці також мають можливість голосувати не за місцем реєстрації, а в місці фактичного перебування. Однак для цього необхідно було попередньо (до 16 квітня) звернутися з відповідною заявою до органів Держреєстру, передає Корреспондент.
Після 20:00 21 квітня виборчі комісії на дільницях почнуть обробку бюлетенів. У міру підрахунку голосів дані будуть оновлюватися на сайті Центральної виборчої комісії.
Офіційне оголошення ЦВК результатів виборів 2019 року має відбутися до 1 травня 2019 року. Протокол з результатами другого туру опублікують у газетах Голос Українита Урядовий кур’єр до 4 травня. Не пізніше 3 червня 2019 року новообраний президент України вступить у свої повноваження.
Реклама

Залишити коментар