У Чернівцях затримали відкриття дільниці, бо голова ДВК ходив на засідання напідпитку

Всі дільниці у виборчих округах Чернівецької області відкрилися вчасно, окрім однієї. ДВК № 730513 у місті Чернівці  відкрилась із запізненням на 20 хвилин.

Про це повідомляє ОПОРА з посиланням на голову ОВК 201 округу.

“Як повідомив голова ОВК у 201 окрузі, члени цієї дільничної комісії скаржились, що голова ДВК на засідання приходить випивший, тому зробили заміну”, – йдеться у повідомленні.

“Cпостерігачі ОПОРИ повідомляють про те, що окрім них, спостерігачів на дільницях від кандидатів чи інших громадських організацій – немає. Також повідомляють, що члени ДВК працюють у некомфортних умовах – у деяких приміщеннях для голосування температура нижче 18 °.

Спостерігачі ОПОРИ знову фіксують випадки, коли виборці хочуть отримати бюлетень без паспорта. Нагадуємо, щоб проголосувати потрібно мати один єдиний документ – паспорт громадянина України у вигляді книжечки або ID-картки. Виняток становлять військові та особи, які тільки почали процедуру набуття громадянства, бо вони можуть пред’явити військовий квиток та відповідне посвідчення. Варто зазначити, що пропущений строк на вклеювання фото у паспорті-книжечці, або відсутність витягу-додатку до ID-картки не є підставою для того, аби виборцю не видали бюлетень”, – пише ОПОРА.

Реклама

Залишити коментар