На Буковині засуджено жінку, яка задушила свою новонароджену дитину

Кіцманська місцева прокуратура підтримувала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинувачення 25-річної мешканки Заставнівського району, Чернівецької області у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 КК України ( умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Встановлено, що в ніч на 14 червня 2018 року, жінка перебуваючи на 9-му місяці вагітності, свідомо приховуючи зазначений факт від оточуючих, у саду на території домогосподарства своїх батьків, спільно з якими проживала, самостійно народила цілком здорову дівчинку.

Відразу після пологів, перебуваючи в обумовленому пологами психологічному стані, діючи з раптово виниклим умислом задушила немовля, залишила в саду, а сама пішла до будинку та лягла спати.

Вранці сестра обвинуваченої, з якою вони спільно проживали, зайшовши до кімнати останньої, побачила, що жінка стікає кров’ю та викликала швидку медичну допомогу.

Медики констатували, що у жінки відбулись пологи та повідомили про даний факт правоохоронні органи. Тіло новонародженої дівчинки співробітники поліції виявили в саду.

За результатами судово-медичної експертизи, встановлено, що немовля народилось цілком здоровим, а смерть настала внаслідок механічної асфіксії (перекриття органів дихання).

За скоєне горе-матір засуджено до 1 року 6 місяців позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар