Від початку року поліція виявила понад 160 фактів торгівлі людьми

У першому кварталі 2019 року кількість виявлених фактів трудової експлуатації громадян перевищила кількість фактів сексуальної експлуатації – 82 проти 61 факту відповідно.

Про це повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) Національної поліції України Артем Крищенко, передає прес-служба відомства.

Зазначається, що за три місяці поточного року Національна поліція зареєструвала 163 кримінальні правопорушення за статтею 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу. Поліцейські встановили 55 осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень зазначеної категорії. Про підозру зловмисникам повідомлено в рамках 146 кримінальних проваджень.

Під час досудового розслідування правоохоронці установили 184 особи, яких було визнано потерпілими від торгівлі людьми. Жертвами стали 111 чоловіків, 72 жінки та одна малолітня дитина.

Окрім того, оперативники ДБЗПТЛ виявили 119  кримінальних правопорушень, пов’язаних із сутенерством. Відтак зловмисникам повідомлено про підозру в рамках 87 кримінальних проваджень. Досудове розслідування завершене у 55 кримінальних провадженнях цієї категорії.

“Також за результатами завершення досудового розслідування у першому кварталі  2019 року до суду спрямовані обвинувальні акти стосовно 12 організованих груп. З них п’ять організованих груп викрито у вчиненні злочинів, пов’язаних з сексуальною експлуатацією”, – зазначив  Артем Крищенко.

Реклама

Залишити коментар