“Продали дім”, “Не купили дочці квартиру”: журналісти розшукали донорів фонду Зеленського – ЗМІ

Сім’я киянина Дмитра Кучука, яка передала 368 тисяч гривень до виборчого фонду кандидата на пост президента України, шоумена Володимира Зеленського, стверджує, що для цього їм довелося відмовитися від покупки власного житла.

Про це йдеться у програмі розслідувань «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»), передає Радіо Свобода.

Сама сім’я Дмитра Кучука, відзначають журналісти, живе у звичайній багатоповерхівці на Виноградарі – одному зі спальних районів Києва.

Дружина Кучука розповіла журналістам, що сім’я вирішила відмовитися від покупки нової квартири для дочки і замість цього передала накопичені кошти до виборчого фонду Володимира Зеленського.

«Гроші з депозиту зняли. 300 тисяч там з чимось … Це наші особисті заощадження, на які ми хотіли дочці купити квартиру, але ми зрозуміли, що треба щось міняти в країні, тому ми профінансували. Сподіваємося на краще », – сказала вона.

Схожа історія і в інших донорів – сім’ї з Одеської області, йдеться в матеріалі.

Згідно з фінансовим звітом, оприлюдненим на сайті Центральної виборчої комісії, Сергій і Світлана Івашківські з села Ліски Одеської області, а також їхній син Денис разом перевели майже 3 мільйони гривень до виборчого фонду кандидата Зеленського. Ці кошти, за їхніми словами – від продажу нерухомості.

У родині Івашківських стверджують, що для того, щоб підтримати кандидата Зеленського, вони продали один зі своїх будинків і перевели виручені від цього гроші в його фонд.

«Я поважаю його не тільки як коміка, але і як людину, яка говорить правду в обличчя. Будинок я продав за 280 тисяч доларів. Переведіть цю суму у гривні, станом на сьогодні», – пояснив журналістам Сергій Івашківський.

Сергій Івашківський показав журналістам маєток в селі Ліски, який продав минулого року – поруч з будинком, де він живе зараз. На вигляд продане житло значно елітніше, ніж нинішнє помешкання сім’ї.

Сергей Ивашковский показал журналистам имение, которое продал в прошлом году

Загалом, згідно зі звітом про формування виборчого фонду кандидата на пост президента України, з 8 лютого по 18 березня цього року фізичні особи перерахували 68,36 мільйона гривень до фонду Володимира Зеленського.

Реклама

Залишити коментар