У Чернівцях засудили іноземця, який купував наркотики за біткоїни

У Чернівцях суд виніс вирок студенту-іноземцю, який купив через Інтернет наркотики з подальшою метою збуту.

Про це йдеться у вироку, опублікованому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, пише molbuk.ua.

Встановлено, що студент із Чернівців, який є громадянином Білорусії, в лютому 2017 року змовився зі своїм знайомим та замовив через інтернет таблетки екстазі з Нідерландів. За 401 таблетку наркотиків обвинувачений розрахувався 0,6 біткоїна, який вартував на той час 600 доларів.

Партію наркотиків відправили міжнародним переказом. Наявність у посилці заборонених речовин виявили під час її митного оформлення. І коли отримувач посилки передавав її обвинуваченому, їх затримала поліція. Крім того, суд встановив й інший факт правопорушення.

Під час ІІ етапу всеукраїнської студентської олімпіади з фармакології, яка проходила у Харкові, обвинувачений студент замовив через інтернет 30 г амфетаміну для власного вживання. В суді обвинувачений пояснив це тим, що амфетамін покращує мозкову діяльність. Крім амфетаміну йому передали в закладці ще й пакет з марихуаною.

Частину наркотиків він одразу ж вжив у Харкові, а частину правоохоронці виявили у нього під час затримання.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину. Проте вказав, що не він був ініціатором купівлі наркотиків за кордоном, а його спільник. Він лише дав частину оплати і здійснив операцію з криптовалютою. Пом’якшувальними обставинами суд врахував визнання вини обвинуваченим, а також скоєння злочину у молодому віці.

Враховуючи всі обставини, суд визнав обвинуваченого винним за трьома статтями – контрабанда наркотиків, їх придбання з метою збуту, вчинене групою осіб та придбання наркотиків без мети збуту. Шляхом поглинення менш суворо покарання більш суворим, суд призначив обвинуваченому остаточну міру покарання у виді 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна крім житла.

Реклама

Залишити коментар