В Україні запрацював електронний рецепт – МОЗ

В Україні з 1 квітня починає працювати електронний рецепт для пацієнтів, які отримують препарати за урядовою програмою “Доступні ліки”.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Програма “Доступні ліки” охоплює медикаменти для лікування серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми.

Отримати електронний рецепт можна лише у сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація.

Якщо людина ще не обрала лікаря, декларацію можна підписати під час найближчого візиту й одразу ж отримати електронний рецепт.

Інфографіка: tyzhden.ua

За цим рецептом можна буде отримати ліки в аптеках, які мають договір із Національною службою здоров’я України, без прив’язки до місця видачі рецепта.

“Наприклад, якщо ви обрали сімейного лікаря, терапевта або педіатра не поряд з домом, а у сусідньому селі чи місті, тепер отримати ліки за рецептом  ви можете в зручній для вас аптеці. Не обов’язково отримувати ліки в аптеці, що знаходиться поряд з вашим лікарем”, – пояснюють у МОЗ.

Національна служба здоров’я на зв’язку з 436 юридичними особами аптек. Це приблизно 6,6 тисяч точок продажу по всій країні країні. Коли вони укладуть договір з НСЗУ, пацієнти зможуть отримати в цих аптеках препарати за програмою “Доступні ліки” безоплатно або з незначною доплатою.

Інструкція з отримання ліків за електронним рецептом опублікована на сайті МОЗ.

Реклама

Залишити коментар