Субсидія є, але за газ платіть зі своєї кишені – “Чернівцігаз” пояснив у чому причина

Субсидіанти, яким призначили субсидію з першого січня, і вони отримують її безготівково на банківські картки, повинні розраховуватися за газ з власної кишені. Хоч субсидія є, але газовики ці кошти не отримують. 

Про це повідомив директор ТОВ “Чернівцігаз збут” Володимир Ляшенко, пише molbuk.ua.
“Кошти за субсидії надійшли в область, але ми, як надавачі послуг, не отримали ще цих грошей. Тому ми будемо діяти за загальними правилами: повідомляти всіх споживачів про заборгованість і подавати на відключення”, – каже Володимир Ляшенко.

Ситуація з отриманням субсидій має такий вигляд – гроші надходять споживачам на картку, ці кошти мали би автоматично перераховувати за комуналку. Але це з газовиками не працює.

“На сьогодні нами не підписана угода з “Ощадбанком”. Тому 1900 домогосподарств, які отримали субсидію на газ, наразі не можуть нею скористатися.

“Ощадбанк” не перераховує нам ці кошти. За законом, облгази зобов’язані за перерахунок цих коштів сплачувати 0,7 відсотка. Ми загалом отримуємо 2,5%коштів зі сплати за газ від споживачів. Із цими відсотками не погоджуємося, тому ведемо переписку з Кабміном та “Ощадбанком”. Поки що результату немає. І така ситуація по всій Україні”, – пояснює Володимир Ляшенко.

Наразі споживачі повинні сплачувати за газ у повному обсязі, але після завершення опалювального періоду вони отримають зекономлені кошти із субсидій. Ці гроші залишаються у них на рахунках, які відкриються з першого червня, тоді можна буде зняти готівку.

Реклама

Залишити коментар