Американський телеканал HBO опублікував трейлер міні-серіалу про Чорнобиль

Американський телеканал HBO опублікував трейлер міні-серіалу “Чорнобиль”, який транслюватимуть вже з 6 травня. 

У ролику, що триває 2,5 хвилини показали пожежу на атомній електростанції, евакуацію, засідання правління, на якому обговорюють аварію, страждання людей від радіаційного зараження.

“26 квітня 1986 року Чорнобильська АЕС в Україні, Радянський Союз пережили масштабний вибух, який випустив радіоактивні матеріали по Білорусі, Росії та Україні, а також по Скандинавії та Західній Європі. “Чорнобиль” показує історію аварії 1986 року, яка є однією з найстрашніших техногенних катастроф в історії, а також жертв заради порятунку Європи від катастрофи. Прем’єра “Чорнобилю” – 6 травня на НВО”, – йдеться у описі трейлера.

В міні-серіалі “Чорнобиль” показують також історію реальних людей, які пережили аварію. Зокрема мова йде про Людмилу Ігнатенко, вагітну жінку пожежника, який помер після гасіння полум’я на ЧАЕС, Бориса Щербина – голову урядової комісії, який намагався виявити причину аварії та ліквідувати наслідки, директора ЧАЕС Віктора Брюханова, інженерів Миколи Фомина та Анатолія Дятлова, яких визнали винними у трагедії.

Також у серіалі присутня паралельно вигадана історія Уляни Хом’юк, яка веде власне розслідування причин трагедії.

Серіал є спільним проектом HBO та Sky Television. Загалом у драматичному серіалі 5 серій. Зйомки проводились у Латвії (Вільнюс, Каунас) та в Києві. Автором сценарію є американець Крейг Мезин (“Без почуттів”, “Дуже страшне кіно-3”, “Дуже страшне кіно-4”, “Янголи Чарлі”, “Похмілля у Вегасі-2 та 3”). Режисером серіалу  є швед Юхан Ренк (серіал “Ходячі мерці”, “Пуститися берега”).

Реклама

Залишити коментар