Телеканал нардепа Мураєва можуть позбавити ліцензії: Нацрада подала до суду

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звертатиметься до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу “Наш” (“Максі-ТВ”, ТОВ “Наша Прага”) народного депутата Євгена Мураєва.

Нацрада провела позапланову виїзну перевірку ТОВ “Наша Прага”, м. Київ (супутникове мовлення, логотип “Максі-ТВ”), і встановила неусунення мовником  тих порушень, за які він отримав санкцію “оголошення попередження”, йдеться на сайті Нацради.

Тому на засіданні 28 березня 2019 року ухвалено звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Попереднє рішення про винесення мовнику попередження через виявлені перевіркою порушення програмної концепції регулятор ухвалив 6 грудня 2018 року. Також було видано розпорядження, яким компанію “Максі-ТВ” зобов’язано упродовж двох тижнів із дня ухвалення рішення привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Проте, незважаючи на попередження, ТОВ “Наша Прага” далі мовило, не дотримуючись свого дозвільного документа.

Повторна перевірка, яка відбулася 1 березня 2019 року, встановила, що в ефірі мовника не транслювалися культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні, дитячі програми, а також фільми, що передбачено ліцензійним умовам.

“Формат мовлення не відповідає ліцензійним умовам: за ліцензією – культурологічно-розважальний із фільмопоказом, а фактично – інформаційно-аналітичний”, – йдеться у повідомленні.

Це засвідчило, що ліцензіат ТОВ “Наша Прага” не увідповіднив свою діяльність вимогам чинного законодавства і не виконав розпорядження про усунення порушень. Це є підставою для звернення Національної ради до суду з позовом про анулювання ліцензії.

За це рішення члени Національної ради проголосували одноголосно.

Також зазначається, що представники ТОВ “Наша Прага” не з’явилися на засідання, хоч Національна рада надсилала ліцензіату запрошення і розміщувала його на сайті.

Довідково: за даними Державного реєстру фізичних і юридичних осіб-підприємців, бенефіціарним власником компанії “Наша Прага” є батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв.

Мураєву раніше належав канал NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”), але на початку жовтня корпоративні права на нього перейшли до депутата Тараса Козака, наближеного до Віктора Медведчука.

Фото: youtube.com.

Реклама

Залишити коментар