На Буковині понад 185 підприємств отримують фінансування з-за кордону – Віце-прем’єр-міністр

Чернівецька область експортує майже три чверті (72,4%) власної продукції до країн Європейського Союзу. Це один із найкращих показників в Україні та значно вищий від загального в Україні (42%).

Про це під час візиту до Чернівців зазначила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє “Урядовий портал”.

Так, обсяги загального експорту продукції Буковини за минулий рік зросли на 33,6% та сягнули 209,1 млн дол. США (до ЄС – 144,9 млн дол. США). Також розширився перелік країн, що імпортують українські товари.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також наголосила, що в Чернівецькій області працює понад 185 підприємств з іноземним капіталом із 38 країн світу, переважна більшість яких – країни ЄС.

“У Чернівецькій області, зокрема, зростає виробництво плодово-ягідних культур. Із 2015 року виробництво зросло майже в 1,4 раза (до 245,9 тис. тонн в 2018 році). Підприємства області є лідерами із заготівлі, переробки та експорту грибів, ягід і фруктів, а за валовим виробництвом плодово-ягідної продукції Буковина посідає друге місце серед регіонів України, за урожайністю – 4-те місце”, – йдеться у повідомленні.

“Вже сьогодні кожен громадянин може відчути ті переваги, які несе зближення з ЄС. Це і впровадження європейських стандартів, і практик у всі сфери: від освіти, держуправління до ведення бізнесу та захисту прав споживачів. Ми вже почали забувати, що колись навіть для короткого візиту в ЄС доводилося стояти у довгих чергах по візу”, – прокоментувала поступ європейської інтеграції України Климпуш-Цинцадзе.

Зараз у Чернівецькій області реалізуються 14 проектів із залученням міжнародної технічної допомоги загальною вартістю понад 9 млн євро – енергозбереження в школах і дитячих садках, відновлення вуличного освітлення, водо- та теплопостачання тощо.

Реклама

Залишити коментар