На Буковині демонтовують останній цукровий завод в області

У Чернівецькій області демонтовують останній цукровий комбінат в області “Хрещатик”. Про утилізацію небезпечних речовин на заводі, а також про ліквідацію наслідків негоди у Шубранці, обговорювали на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Заставнівській РДА.

Про це повідомив народний депутат України Максим Бурбак на своїй сторінці у Facebook.

Бурбак зазначив, що комісія в Заставні стала на захист громади та зобов’язала власника комбінату владнати питання утилізації небезпечних речовин, які лишились на комбінаті, дійти згоди з громадою щодо боргів перед місцевим бюджетом та погодити подальше спільне використання каналізаційного колектору.

Народний депутат додав, що представників Чернівецької ОДА на зустрічі не було.

Бурбак зауважив, що ДФС Заставнівського району дала довідку про відсутність заборгованості цукрового комбінату, при тому, що Чернівецька ДФС нарахувала боргів на понад 4 млн. гривень перед бюджетом громади.


Доповів Максим Бурбак і про наслідки негоди у Шубранці.

“Я наполягав, щоб дах, який недавно перестелили в Шубранецькій школі за державні кошти і який частково знесло вітром, був відремонтований за рахунок виконавця робіт. Адже гарантію він давав на п`ять років. Окремо поцікавився тим, яка компанія здійснювала технагляд за роботами та підписала акти виконаних робіт”, – йдеться у повідомленні.

Народний депутат наголосив, що аналогічна ситуація була у Василеві цього ж району.

“Минулого року тут повністю знесло новий, лишень перестелений дах. Якщо технагляд здійснювала одна і та ж фірма, то комусь в області треба “знести дах” за злочинне використання бюджетних коштів”, – написав Бурбак.

Окрім засідання комісії у Заставнівській РДА, Максим Бурбак відвідав звіти Юрковецької та Вікнянської громад.

“Звіт у Вікнянській ОТГ був неочікуваний. З початку виступи художніх самодіяльних колективів в повній залі будинку колишнього австрійського пана. Потім детальний звіт голови громади. Взяв коротке слово, в якому прозвітував про свою роботу на користь Вікнянської ОТГ та загалом 204-го виборчого округу. Неочікувано отримав подяку від Свято Михайлівської церкви з Мосорівки. Наостанок відповів на запитання мешканців. Одне з них було щодо повернення громаді розподільчих газогонів, які збудовані за кошти людей. Розповів деталі боротьби нашої фракції “Народний Фронт” з газовими олігархами-монополістами”, – написав у соцмережі народний депутат.

Реклама

Залишити коментар