До Чорного моря прямують кораблі НАТО

Кораблі Постійної військово-морської групи НАТО готуються увійти в акваторію Чорного моря. Судна пройшли протоку Дарданелли і йдуть по Мармуровому морі в напрямку Босфору.

Конвенція Монтре дозволяє кораблям нечорноморських держав перебувати в акваторії Чорного моря 21 добу.

Кораблі увійдуть в акваторію Чорного моря в четвер увечері, пише “Інтерфакс”. За даними ЗМІ, до складу групи входять есмінець ВМС Нідерландів “Евертсом”, канадський фрегат “Торонто”, іспанський фрегат “Санта Марія”, турецький фрегат “Геліболу” і допоміжне судно ВМС Франції “Вар”.

Фрегат королівських ВМС Канади “Торонто” і іспанський фрегат “Санта Марія” прибудуть до Одеси після патрулювання в Чорному морі разом з іншими кораблями НАТО протягом кількох діб, повідомляє “Український мілітарний портал” з посиланням на прес-службу посольства Канади в Україні.

Під час перебування в Одесі командири кораблів проведуть зустрічі з військовими Збройних сил України, в тому числі ВМС України і представниками місцевої влади, а також прийматимуть відвідувачів на борту кораблів під час відкритих для відвідування годин, зокрема, на фестиваль гумору 1 квітня.

Фото: Amanda S. Kitchner / mil.in.ua.

Реклама

Залишити коментар