Чернівчанина судитимуть за продаж крадених паролів до e-mail

Шевченківський районний суд міста Чернівців виніс вирок неповнолітньому хакеру, який продавав електронні адреси з паролями різним користувачам.

Про це йдеться у вироку, опублікованому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, пише molbuk.ua.

Згідно з текстом рішення суду, встановлено, що неповнолітній чернівчанин у грудні 2017 року на хакерському форумі виклав у загальний доступ файл із електронними скриньками 350 тисяч користувачів та паролями до них. Згодом у вересні 2018 року через додаток “Telegram” почав листування з різними користувачами та передавав їм файли з електронними адресами та паролями інтернет-користувачів. Таким чином, він передав п’ятьом користувачам більше трьох мільйонів адрес із паролями.

В одному випадку суд довів, що за понад 70 тисяч адрес, неповнолітній хакер отримав три долари винагороди, які йому перерахували на bitcoin-гаманець. Між прокуратурою та неповнолітнім обвинуваченим, його захисником і законним представником укладено угоду про визнання винуватості. Хлопець визнав себе винним і погодився на узгоджене покарання. Таким чином, суд затвердив укладену угоду, визнав неповнолітнього хакера винним та призначив йому 2 роки умовного терміну покарання.

Крім того, у нього конфіскували в дохід держави телефон, комп’ютер і іншу техніку, яку він використовував для пересилання адрес із паролями. А його законні представники змушені будуть заплатити понад 4 тисячі гривень витрат на проведення експертиз.

Реклама

Залишити коментар