Буковинські роботодавці працевлаштували понад 4 тисячі найманих осіб

У Чернівецькій області у січні – лютому 2019 року роботодавці області подали до територіальних органів ДФС повідомлення про прийняття на роботу 4204 найманих працівників.

Як повідомила прес-служба Чернівецької ОДА, крім того, зареєстровано 1055 новостворених фізичних осіб – підприємців – розповідають у відомстві.

Також зазначили про те, що продовжують роботу щодо реалізації розпорядження КМУ «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» від 05.09.2018 № 649-р. Розпорядження передбачає посилення координації органів державної влади у проведенні роз’яснювальної роботи, здійсненні заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці.

У фіскальній службі вкотре нагадують роботодавцям, відповідно до норм трудового законодавства працівника не можна допускати до роботи без укладання трудового договору і повідомлення органу фіскальної служби (за формою, затвердженою постановою КМУ від 17.06.2015 № 413).

Відтак, доступ до роботи працівника без оформлення трудового договору  тягне за собою фінансові санкції у вигляді 30 мінімальних зарплат, а саме 125 190 грн. (у 2019 році розмір мінімальної заробітної плати встановлено на рівні 4 173 грн.).

Реклама

Залишити коментар