З’явився сайт, на якому можна перевірити ліцензію перевізника

Пасажир може самостійно перевірити наявність ліцензії у перевізника, а відтак і визначитися – ризикувати і їхати з неліцензованим перевізником або ж шукати іншого. 

Про це повідомив керівник департаменту Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін у ефірі проекту “Злий дім” на телеканалі ZIK.

Посадовець нагадав, що минулого року Міністерство інфраструктури запустило онлайн-сервіс “Електронний кабінет перевізника”. Він пояснив, яким чином пасажир може застосувати цю послугу на практиці в реальному житті.

“Я приходжу на автостанцію і хочу дізнатися, чи має ліцензію відповідний перевізник. Тепер я можу просто перевірити цю інформацію в “Електронному кабінеті перевізника”, достатньо мати лише гаджет із підключенням до інтернету та знати номер транспортного засобу», – пояснив Віктор Сасін.

Також він запевнив, що Міністерство планує запустити більше подібних сервісів, що дозволить зробити перевезення максимально прозорими і безпечними.

“Приблизно через два тижні ми запустимо онлайн-реєстр із картою маршрутів по всій Україні, де буде видно як українських, так і міжнародних перевізників. Тепер громадянин матиме більше інформації, а відтак і вибір – ризикувати і їхати з неліцензованим перевізником або ж шукати іншого”, – зауважив Віктор Сасін.

Як повідомляли раніше, у Чернівцях рейсовий автобус “Чернівці-Тернопіль” врізався в електроопору на вулиці Шолом-Алейхема.

Реклама

Залишити коментар