Кінець марнотратства: на чому збирається економити Чернівецька міськрада – МБ

Чернівецька міська рада та її структурні підрозділи у 2019 році дотримуватимуться плану заходів з економії бюджетних грошей.

Відповідне розпорядження підписав секретар ради Василь Продан, пише molbuk.ua

Зокрема, 26 березня посадовець підписав розпорядження “План заходів щодо збільшення надходжень до міського бюджету м. Чернівців, економного й раціонального використання коштів та здійснення видатків у межах наявного фінансового ресурсу на 2019 рік”.

Цей документ передбачає зменшення фінансових витрат на різні заходи і програми у місті, посилення контролю відповідальних органів і служб за фінансовими надходженнями до міського бюджету тощо.

Серед пунктів розпорядження – доручення головним розпорядникам коштів не утворювати нові бюджетні установи та комунальні підприємства (за винятком утворення нових установ шляхом об’єднання діючих, їх реорганізації або перейменування та дошкільних навчальних закладів).

Також з метою економії грошей з бюджету, секретар міськради доручив припинити придбання бюджетними установами мобільних телефонів, оплату послуг мобільного зв’язку та мінімізувати видатки на проведення ремонту кабінетів для адміністративного та управлінського персоналу (крім приміщень, що перебувають в аварійному стані). Водночас Продан заборонив здійснювати зазначені видатки комунальними підприємствами, які отримують фінансову підтримку з місцевого бюджету.

Окрім того, розпорядження передбачає заборону внесення змін до затверджених та припинити підготовку проектів нових цільових програм, що потребують додаткового фінансування з міського бюджету, крім програм розвитку житлово-комунального господарства.

Разом з тим, Продан заборонив використовувати гроші загального фонду бюджету для проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, професійних свят, ювілеїв підприємств, установ та організацій, а також ювілеїв і вшанування пам’яті видатних осіб та інших подій (крім заходів, визначених Указами Президента України, Постановами Верховної Ради України, пов’язаних з відзначенням Дня Конституції України, Дня незалежності України, Дня Перемоги, Дня пам’яті жертв голодоморів, Дня Соборності України, Дня Гідності та Свободи, Дня захисника України, Дня пам’яті жертв політичних репресій, інших загальнодержавних заходів та заходів місцевого значення, визначених розпорядженнями міського голови), друкування продукції, не пов’язаної з виконанням завдань і функцій органів державної влади та інших державних органів.

Також, згідно з документом, міськрада має намір економити і на витратах, які могли передбачити на проведення виставок, ярмарків, з’їздів, симпозіумів, конгресів, конференцій за рахунок коштів загального фонду місцевих бюджетів (крім заходів, пов’язаних з представленням туристичного потенціалу міста).

“Забезпечити проведення зазначених заходів за рахунок внесків їх учасників, спонсорів, коштів спеціального фонду кошторису бюджетних установ, які беруть у них участь, та інших джерел, не заборонених законодавством”, – йдеться у тексті розпорядження.

Також у розпорядженні є пункт про мінімізацію витрат на здійснення посадовими особами місцевого самоврядування відряджень за кордон (крім випадків, коли відшкодування витрат на відрядження за кордон здійснюється в повному обсязі за рахунок сторони, що приймає, грантових коштів (міжнародна технічна допомога) або у разі необхідності укладання міжнародних договорів, що сприяють соціально-економічному розвитку та представлення туристичного потенціалу міста).

Реклама

Залишити коментар