Зберегти ”Україну”. Чернівецькій міськраді хочуть заборонити віддавати кінотеатр в оренду під церкву – “МБ”

На сайті електронних петицій з’явилась пропозиція зберегти колишній кінотеатр ”Україна” на вулиці Ольги Кобилянської в Чернівцях та створити на його базі сучасний культурний кластер.

Відповідну електронну петицію зареєстрував місцевий активіст Артем Жук, пише molbuk.ua

Зокрема він пропонує заборонити Чернівецькій міській раді та її виконавчому комітету передавати в довгострокову оренду/позичку будь-якій релігійній організації приміщення на вул. О.Кобилянської, 53.

Крім того, автор петиції просить доручити департаменту розвитку міської ради спільно з управлінням культури міської ради у місячний термін відповідно до вимог ”Положення про умови та порядок здійснення інвестиційної діяльності в м. Чернівцях” розробити інвестиційну пропозицію та інвестиційний проект для проведення Міжнародного інвестиційного конкурсу або аукціону зі створення на базі цього приміщення поліфункціонального сучасного культурного простору із збереженням архітектурної-культурної цінності будівлі.

Разом з тим, Артем Жук пропонує це приміщення внести у перелік об’єктів інвестування для створення культурного простору та до червня цього року винести цей об’єкт інвестування на погодження виконавчим комітетом та затвердження міською радою.

Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Раніше повідомлялося, що виконавчий комітет Чернівецької міськради має намір передати приміщення у центрі міста в оренду на 10 років релігійній громаді церкви “Еммануїл” для проведення релігійних обрядів та церемоній.

Раніше керівник управління культури Юлія Сафтенко повідомила, що релігійна громада, яка хоче орендувати приміщення колишнього кінотеатру “Україна”, готова вкласти у ремонт майна щонайменше 10 мільйонів гривень.

Реклама

Залишити коментар