На Буковині за тиждень правоохоронці виявили майже 70 порушень за участі іноземців

Спільно з міграційною та прикордонною службами поліцейські здійснюють заходи, визначені планом операції «Мігрант».

Як повідомив відділ комунікації поліції Чернівецької області, у рамках профілактичних заходів працівники поліції відпрацьовують ринки Чернівецької області, вокзали та прилеглі території, місця навчання, тимчасового проживання та перебування іноземців, а також розважальні заклади.

Упродовж тижня за виявленими порушеннями працівники поліції надіслали 35 клопотань, що були підтримані міграційною службою. З них:

  • 16 – стосуються примусового повернення іноземців та осіб без громадянства до країни походження;
  • 14 – про скорочення терміну перебування в Україні;
  • 4 – щодо заборони в’їзду на територію України;
  • 1 – про скасування посвідки на тимчасове  проживання в Україні.

Крім цього, Державною міграційною службою прийнято рішення щодо примусового видворення іноземця, який звільнився з місць виконання покарань.

Протягом тижня викрито чотири злочини, скоєні іноземцями: два незаконних поводження зі зброєю; крадіжка та підробка документів.

Зокрема, ввечері 22-го березня під час відпрацювання території Чернівців, поліцейські виявили у 22-річного іноземного студента стартовий пістолет з ознаками переробки та набої до нього.

Цільові профілактичні заходи щодо контролю за дотриманням міграційного законодавства та протидії злочинам, що вчиняються іноземцями, триватимуть до 31-го травня.

Реклама

Залишити коментар