Україна внічию зіграла з Португалією у відборі Євро-2020

У Лісабоні на стадіоні “Да Луж” завершився матч 1-го туру відбіркового турніру чемпіонату Європи з футболу-2020. Поєдинок України з Португалією завершився внічию – 0:0.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Зустрічалися одні з фаворитів групи В кваліфікації, при цьому команда Португалії почала турнір в ролі діючого чемпіона Європи – Роналду і К здобули це звання в 2016 році у Франції.

Перший тайм пройшов з очікуваною перевагою господарів поля. Однак забити португальцям вдалося лише раз, та й то з офсайду – з порушенням правил м’яч у сітку на 17-й хвилині відправив Вільям Карвалью. Гол не був зарахований.

Героєм інших гострих епізодів став голкіпер збірної України Андрій П’ятов. У першому таймі він як мінімум двічі врятував ворота після “вбивчих” ударів Кріштіану Роналду. На початку другої половини гри Андрій в акробатичному стрибку витягнув м’яч з дальнього кута після удару Андре Сілви.

Збірна України, яку активно підтримували в Лісабоні кілька тисяч співвітчизників, в цілому виглядала гідно на тлі титулованого суперника, але в атаку підопічні Андрія Шевченка йшли маленькими силами і боязкі спроби “синьо-жовтих” практично не несли загрози воротам господарів.

Все міг змінити вихід за 15 хвилин до фінального свистка новачка української команди – натуралізованого бразильця Жуніора Мораєса. На 85-й хвилині гості мали чудовий шанс вивезти з Лісабона перемогу – голкіпер португальської збірної не зміг утримати м’яч після сильного удару Коноплянки, однак Мораєс не зміг точно зіграти на добиванні.

У підсумку – нулі на табло. Такий результат на руку збірній України, яка здобула важливу нічию на полі головного фаворита своєї групи.

“Хочу подякувати стадіону за прекрасну атмосферу: португальським фанам, українцям, які приїхали підтримати команду. Люди подолали довгий шлях, ми чули їхню підтримку. Велике дякую їм за це”, – зазначив головний тренер збірної України Андрій Шевченко на післяматчевій прес-конференції.

Вже через три дні, 25 березня, наша команда проведе поєдинок 2-го туру на виїзді з Люксембургом.

“Люксембург? Ми їдемо до лідера групи. Це дуже важлива гра для нас, ми будемо серйозно готуватися. Потрібно швидше забувати про все, відновлюватись та готуватись до наступної гри. Однозначно будуть заміни в стартовому складі. Буде ротація”, – прокоментував Шевченко.

Фото: REUTERS

Реклама

Залишити коментар