В Заставнівській РДА священики ПЦУ та УПЦ (МП) сіли за стіл переговорів

21 березня відбулося засідання робочої групи з вивчення стану дотримання на території Заставнівського району законодавства України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій.

Про це повідомив портал “Заставна сьогодні”. Координував роботу голова райдержадміністрації Юрій Кітар, медіатор – адвокат Анастасія Спіжавко. Після трьох годин роботи, під час яких обговорено різні питання, зокрема, безпеки та дотримання правопорядку, під час проведення зборів громадян щодо переходу та богослужінь, дотримання Законів України «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про свободу совісті та віросповідання».

Члени групи активно обговорювали хід проведення зборів, на яких віряни вирішують питання конфесійної підпорядкованості. У процесі обговорення священик УПЦ визнав війну на Донбасі – війною. Було озвучено і те, що Росія є країною агресором. Та чітко наголошено, що кожен громадянин має право на віросповідання.

Зараз настоятелі церков УПЦ виправляють прогалини у роботі і формують списки вірян (членів) своїх релігійних громад. Для того, щоб рішення по переходу прийняти (або відхилити) прозоро, без втручання сторонніх осіб.

На запитання: чи не буде в тих списках людей з інших територіальних громад відповіді не було. Тому наступне засідання відбудеться за тиждень. Обидва священики пообіцяли зробити все можливе, аби не було між людьми протистоянь і суперечок.

Зображення з відео

Реклама

Залишити коментар