“Це дозволяє чинне законодавство” – Бешлей про ремонт вулиці Кобилянської

У Чернівцях ремонт тротуарів на вулиці Ольги Кобилянської не завершили вчасно. У департаменті житлово-комунального господарства не знають, коли саме фірма-підрядник завершить ремонт, хоча вже перерахували їй суму загальної вартості ремонту – 1 млн. 455 тис. 602 грн.
Про це йдеться у сюжеті ТРК “Буковина“.

Департамент ЖКГ Чернівецької міської ради без проведення тендеру уклав договір з ТОВ “НСК Груп” на здійснення капітального ремонту тротуарів на вул. О. Кобилянської.

Статутний капітал ТОВ “НСК Груп” складає 1 тис. грн., юридична адреса – м.Київ. Засновниками є Микита Завадський, Костянтин Кондратюк та Станіслав Швецов.

Кінцевий бенефіціар компанії – Станіслав Швецов – зареєстрований в тимчасово окупованому м. Донецьк.

До 2017 року згадана компанія була зареєстрована в Донецьку і мала назву ТОВ “Традиція медицини”, і займалась загальною медичною практикою.

Пізніше назва змінилась на ТОВ “НСК Груп”, а основним видом діяльності стала оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

Як пояснив директор фірми-підрядника Костянтин Кондратюк, ремонтні роботи на вулиці Ольги Кобилянської були призупинені за узгодження технагляду через морози.

Утім на запитання, чи сплачувала компанія штаф за недотримання термінів, він відповів: “Це не до мене питання”.

У департаменті ЖКГ кажуть, що додаткова угода на продовження ремонту тротуарів є. Однак на сайті Prozorro вона не опублікована.

На запитання, чому не оголошували тендер на проведення ремонтних робіт, директор департаменту ЖКГ Чернівецької міськради Володимир Бешлей відповів:  “Тому що чинне законодавство це дозволяє”.

Окрім цього, як пояснив директор департаменту ЖКГ, “чинне законодавство дозволяє” не оприлюднювати публічно додаткові угоди на продовження ремонтних робіт.

За словами Бешлея, профіль компанії ТОВ “НСК Груп” він не вивчав, але знає, що вона має досвід і якісно виконує роботи.

“Те, що вони зробили – достатньо добре. Але є деякі зауваження, які вони перероблять”, – прокоментував чиновник.

Бешлей не зміг назвати, коли завершать ремонт тротуарів на вулиці Ольги Кобилянської. Однак за даними аналітичної системи “007” департамент ЖКГ частинами перерахував підряднику загальну вартість робіт.

Реклама

Залишити коментар